top of page

LE VIEILLISSEMENT CUTANÉ

Door het verouderen wordt de huid dunner en verandert haar structuur en samenstelling. De huid verslapt, mist veerkracht en heeft veel meer hydratatie nodig. Naast rimpels die verschijnen, zie je de stevigheid afnemen. Er bestaan heel wat technieken die je huid aanspannen, opnieuw doen stralen en verbeteren in kwaliteit, herstellen of verjongen.

RIMPELBEHANDELING

RIMPELBEHANDELING

01.FILLERS OF RIMPELOPVULLENDE INJECTIES

Rimpels en fijne lijntjes zijn een logisch gevolg van ouder worden. Ze ontstaan omdat collageen, elastine, vet en vocht in de huid verminderen. Dat zijn complexe processen waarbij erfelijkheid een grote rol spelen. Maar ook overmatig zonnen, roken, stress en alcohol kunnen voor heel wat schade zorgen en de veroudering van de huid versnellen. Tegen de natuur kan je niet op, maar je kan haar wel een handje helpen. 

Een filler of injectable is een afbreekbare stof die in de huid wordt ingespoten en haar tijdelijk van nieuwe bouwstenen voorziet. Je huid wordt gehydrateerd en gestimuleerd om opnieuw collageen aan te maken. Rimpels en fijne lijntjes vervagen zodat je gelaatstrekken verzachten en je krijgt een jeugdiger en frissere look. Bot- en vetweefselstructuur verliezen aan volume en de contouren van je gelaat vervagen. Afhankelijk van de plaats, zijn fillers daarom ook geschikt om een betere contour of meer volume te creëren.

Wat kan een filler voor je doen?

 

Opvullen

 • Voorhoofdsrimpels

 • Kraaienpootjes

 • Lijntjes op bovenlip en rond de mond

 • Verticale groeven langs de mond (neuslippenplooi en afhangende mondhoeken)

 • Hals

 • Decolleté

 • Handrug

 

Accentuere

 • Jukbeenderen

 • Kaakhoek

 

Meer volume

 • Wangen

 • Lippen

Welke fillers heb je?

 

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is zoals collageen van nature in de huid aanwezig en zorgt voor de hydratatie van de huid. Bij injectie van een filler (gel) op basis van hyaluronzuur wordt de rimpel opgevuld. Door de vernieuwde hydratatie verbetert de huidskwaliteit. Alle gebruikte hyaluronzuurpreparaten bezitten de CE-Goedkeuring.

 

Radiesse of calcium hydroxyapatiet

Wordt door middel van een naald of canule in de huid geplaatst. Radiesse bestaat uit een gel-matrix, die dankzij zeer fijne calciumfosfaat partikels zorgt voor lichaamseigen collageenvorming. De gel wordt binnen drie maanden door het lichaam afgebroken. Tegelijk stimuleren de micro-sferen de aanmaak van eigen collageen, wat zorgt voor een resultaat dat tot 12 maanden aanhoudt bij de meeste patiënten. Radiesse wordt door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd en heet een CEmarkering. Deze geeft aan dat het product overeenstemt met de door de Europese richtlijnen vastgestelde niveaus van bescherming en veiligheid.

 

Tevoren

Bloedverdunners, vitamine C of aspirine worden best een paar dagen voor de behandeling stopgezet om het risico op onprettige bloeduitstortingen te verkleinen. Neem je antibiotica, dan wacht je het einde van je kuur af. Vertel steeds welke medicatie je inneemt.

Nadien

Je kan onmiddellijk je dagdagelijkse activiteiten hervatten. In weinige gevallen ziet de huid wat rood of is ze wat gezwollen. De eerste dagen kan de huid wat harder en gevoeliger aanvoelen. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling sauna, zon en intensief sporten.

Resultaat

Het resultaat is meteen zichtbaar en blijft zes maanden tot een jaar, afhankelijk van je leeftijd, huidtype en –structuur. De behandeling is quasi pijnloos.

02. SPIERONTSPANNENDE INJECTIES

Vlak onder je huid zitten kleine spiertjes die je gebruikt om te lachen, te praten, te kussen, te fronsen; kortom voor je mimiek. Omdat je huid telkens op dezelfde plaats en op dezelfde manier beweegt, vormen er zich na verloop van tijd expressierimpels.

Door een spierontspanner in de spiertjes te injecteren, vermindert hun activiteit. Ze ontspannen en de rimpels vervagen of verdwijnen. Je gelaat krijgt een natuurijke, zachtere, frissere en minder vermoeide uitstraling.

Wat kan een spierontspanner voor je doen?

 

Tijdelijk ontspannen

 • Voorhoofdsrimpels

 • Fronsrimpels

 • Kraaienpootjes

 • Fijne lijntjes langs neusrug

 • Hals

 

Beperkt liften

 • Wenkbrauw

 • Ooglid

 

Overmatig zweten reguleren (lees ook hier)

 

Tevoren

Medicatie zoals bloedverdunners, vitamine C of aspirine worden best een aantal dagen voor de behandeling gestopt om het risico op bloeduitstortingen te verminderen. Neem je antibiotica, dan wacht je het einde van je kuur af.

Nadien

Je kan meteen weer aan de slag. Stel sporten de dag zelf wel uit en vermijd de eerste 24 uur extreme warmte door sauna of zon.

Resultaat

Het resultaat is na vier à zeven dagen zichtbaar en maximaal na twee weken. De behandeling wordt meestal na 4à6maanden herhaald. De behandeling is vrijwel pijnloos.

03. LIP-FILLERS IN DE LIPPEN EN ROND DE MOND

Het opvullen van de lippen met fillers is populair. Er wordt heel veel aandacht besteed aan de vorm van de lippen. Toch mag je het natuurlijk uitzicht niet uit het oog verliezen en respecteer je steeds best bepaalde verhoudingen en projecties in de lippen . Natuurlijke resultaten zijn uiterst belangrijk. 

Tijdens het verouderingsproces verliezen de lippen vorm en volume. De lippen worden dunner en er ontstaan fijne lijntjes rond de mond. Herstellen van lipcontour, lijntjes rond de mond, vergroten van lipvolume zijn mogelijk zelfs op een discrete en natuurlijke manier.

HUIDVERBETERING

Het verouderingsproces veroorzaakt niet alleen rimpels en lijntjes, maar tast ook de stevigheid van de huid aan. Omdat collageen en elastine alsmaar minder worden aangemaakt, wordt de huid slapper en gaat ze doorhangen. Bot- en vetweefselstructuur verliezen aan volume en de contouren van je gelaat vervagen

01. ULTHERAPY®

Ultherapy® maakt gebruik van micro-gefocuste ultrasoundenergie om de huid op een natuurlijke wijze te verstrakken en te liften, zonder operatie en zonder hersteltijd. Het toestel stuurt energie tot in de diepste huidlagen en dat stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De onderhuidse weefsels worden verhit zonder het huidoppervlak en de omringende huidstructuren te beschadigen.

Ultherapy® is een unieke behandeling op maat. Door middel van de echografische visualisatie van de huid, kan voor elke patiënt precies en effectief bepaald worden op welke diepte de energie moet afgeleverd worden.

Ultherapy® is geschikt voor alle huidtypes, zowel bij mannen als vrouwen met een huid die er minder stevig uitziet en/of aanvoelt. Denk maar aan het beginnend doorhangen of vervagen van de onderkaak .

Ultherapy® kan je het hele jaar door ondergaan; je hoeft geen rekening te houden met het vermijden van de zon. Je vereist na de behandeling ook geen specifieke verzorging; je kan na de behandeling onmiddellijk en onopgemerkt je dagdagelijkse taken hervatten. Er kan wel wat roodheid of zwelling zijn.

Een Ulthera-behandeling duurt gemiddeld 30 à 90 minuten, maar is afhankelijk van het individueel behandelplan.

Wat kan Ultherapy® voor je doen?

Ultherapy® is de enige niet-invasieve behandeling door de meest strenge ‘gezondheidsautoriteiten’(Amerikaanse Food and Drug Administration en de Europese autoriteiten) is goedgekeurd om:

 

Liften en verstrakken

 • Wenkbrauwen

 • Wangen

 • Kaaklijn

 • Onderkant kin

 • Hals

 • Binnenzijde bovenarmen

 • Binnenzijde dijen

 • Boven de knieën

 

Rimpels verminderen

 • Decolleté

 • Rond de ogen

 • Rond de mond

 • Op de wangen

Tevoren

Neem een uurtje op voorhand een pijnstiller in. Als de ultrasound energie wordt afgeleverd, voel je een lichte tot matige prikkeling. Het niveau van pijnervaring varieert van de ene persoon tot de andere. Geef tijdens het informatief consult wel aan welke medicatie je gebruikt en of je al eerdere behandelingen onderging zoals kaakoperaties.

Nadien

Er is geen hersteltijd. Je herneemt probleemloos de activiteiten van de dag. Je huid kan wat rood of lichtjes gezwollen zijn, maar dat verdwijnt na enkele uren. Tintelingen en gevoeligheid bij aanraken zijn mogelijk , maar van korte duur.

Resultaat

Omdat je lichaam geleidelijk aan collageen aanmaakt, is het resultaat na twee à drie – soms zelfs na zes - maanden zichtbaar. Meestal zie je meteen al wel enig resultaat en een mooie glans op je huid verschijnen. Het uiteindelijke resultaat geeft je een strakkere, gelifte huid. De meeste patiënten hebben slechts één behandeling nodig. Afhankelijk van de mate van huidverslapping en de aanmaak van lichaamseigen collageen hebben patiënten soms baat bij een tweede behandeling of de combinatie met fillers Omdat de huid blijft verouderen, kunnen vervolgbehandelingen meestal na 12à18 maanden worden aangeraden.

02. PROFHILO® : EEN NATUURLIJKE ANTI-AGING BEHANDELING MET HYALURONZUUR

Profhilo® is een huidverjongende behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. De aanmaak van collageen (stevigheid) en elastine (rekbaarheid) wordt hierdoor gestimuleerd. De huid wordt weer steviger en krijgt een frisse boost.

 

Een belangrijk voordeel is dat je met Profhilo® de huid kunt verbeteren en verjongen zonder volume te geven aan je gezicht.

Wat is er nieuw aan Profhilo®?

Het product heeft in 2016 de Aesthetic Awards gewonnen voor de meest innovatieve behandeling omdat het een geheel nieuwe bewerking van hyaluronzuur betreft met hele specifieke voordelen. Het hyaluronzuur is heel natuurlijk, daardoor is er minder kans op bijwerkingen en krijg je een natuurlijk resultaat.

Hoe gaat de behandeling?

Bij deze behandeling wordt er met de BAP-techniek gewerkt. Dit zijn een tiental precies uitgekozen plaatsen die worden ingeprikt en van waaruit het hyaluronzuur zich zal verspreiden over het volledig te behandelen gebied zoals aangezicht of hals, decolleté . De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk. Op de prikplaatsen zijn kleine bultjes zichtbaar die wat hard en verdikt aanvoelen gedurende 24 uur.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Vanaf je dertigste levensjaar begint de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af te nemen en start geleidelijk aan de huidverslapping. Profhilo geeft zowel voor mannen als voor vrouwen een natuurlijk huidverjongend effect, ook indien je nog niet de stap wil zetten naar een "echte" filler. Profhilo kan perfect worden gecombineerd met andere behandelingen zoals filler, botox of laser zoals ultherapy.

Zijn er bijwerkingen te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo® zijn milde zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf en zal snel verdwijnen.

Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Er zijn 2 behandelingen nodig met een tussenpauze van 4 weken. Afhankelijk van de mate van huidveroudering kan een derde behandeling nodig zijn. Na de eerste behandeling zie je al dat de huid beter gehydrateerd is. Vanaf 6-8 weken na de eerste behandeling voelt de huid steviger aan en ziet ze er frisser uit , met een gezonde glow.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Je geniet 6 à 9 maanden van het resultaat, omdat het de aanmaak van collageen en elastine blijft stimurleren. Afhankelijk van de conditie van je huid en je levensstijl oelang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Je kan 1 à 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling doen om het resultaat te behouden.Het verouderingsproces gaat immers alsmaar door.

Zijn er bijwerkingen te verwachten?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Wanneer deze stof geïnjecteerd is, wordt deze uitermate goed door de huid verdragen. De mogelijke neveneffecten van een behandeling met Profhilo® zijn op de prikplaatsen, zwelling, roodheid en soms een paar blauwe plekjes. Dit wordt eerder veroorzaakt door de injecties dan door het product zelf

03. PLEX R

Met het PlexR-apparaat vermijd je snijden en krijg je een langdurende verbetering.

De kracht van PlexR zit in een soort plasma dat gebaseerd is op geïoniseerde gasmoleculen uit de lucht. Door aanraking met de huid verdampen die en trekken de elastische huidvezels samen. Gevolg: een liftend effect dat ook na de behandeling blijft doorwerken. Door de significante toename van collageenvezels wordt de huid dikker, steviger, strakker en frisser:.

Wat kan PlexR voor je doen?

 

Liften, verstrakken

 • Wenkbrauwen

 

Weghalen overtollige huid

 • Oogleden

 

Verminderen rimpels

 • Ogen

 • Mond

Tevoren

Hoef je niks speciaals te doen.

Nadien

Je huid is gezwollen en vormt korstjes. Reken op een herstelperiode van een week en roodheid (camoufleerbaar) gedurende afzienbare tijd, alnaargelang je huidtype. Bescherm je huid dagelijks goed tegen de zon en vermijd zonblootstelling.

Resultaat

Het resultaat is snel zichtbaar en houdt lang aan, afhankelijk van het natuurlijke huidverouderingsproces. Tijdens de behandeling voel je wat ongemak maar het is draaglijk. Je huid wordt op voorhand lokaal verdoofd.

04. PDO TREAD OF DRAADJESLIFT

Je hebt nog geen facelift nodig, maar je huid vertoont een beginnende vermindering van de huidelasticiteit. Op een milde manier wordt de huid van je gezicht of hals steviger en wat meer aangespannen.

De PDO-draadjes worden na een verdovend prikje via een canule in de huid ingebracht. Door verschillende draden in te brengen vormen ze een onderhuids ondersteunend netwerk. De draadjes zijn volledig zelf oplosbaar en stimuleren de aanmaak van nieuw collageen.

De behandelde zones zijn strakker en zien er voller of steviger uit.

Wat kan een draadjeslift voor je doen?

 

Liften, verstrakken

 • Wangen en kaaklijn

 • Hals en decolleté

 • Binnenzijde bovenarmen

 • Bovenbenen

Tevoren

Hoef je niks speciaals te doen.

Nadien

Kan je huid wat gezwollen of blauw(soms tot 2weken) zijn, afhankelijk van de plaats, het aantal en het type draadjes die worden geplaatst.

Resultaat

Het resultaat is snel zichtbaar en houdt 8 maanden tot anderhalf jaar aan. Op een prikje na voel je quasi geen pijn tijdens de behandeling. Je huid wordt op voorhand lokaal verdoofd.

HUIDVERBETERING

© 2021 Dr. Anne Van Den Wouwer.   Développé par Doctoranytime

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
bottom of page